Erdő, erdő, erdő…

Migrén piercing Budapesten: hogyan zajlik egy ilyen kezelés?

A daith piercing egy egyre népszerűbb alternatív eszköz a migrén és fejfájások kezelésére. Sokak szerint enyhítheti vagy akár meg is szüntetheti a tüneteket, de mielőtt belevágsz, fontos tudni, hogyan zajlik maga a kezelés. Kovács Gabriella migrén piercing kezelésekről írt tájékoztatóját is érdemes átolvasni.

A migrén piercing egy speciális testékszer, amelyet a fül belső részén, a daith nevű területen helyeznek el. Ez az elhelyezés azért fontos, mert a daith területét néhány hagyományos kínai gyógyászatban is akupunktúrás pontnak tekintik.

A piercinges szakember először megtisztítja a fül belső részét fertőtlenítőszerekkel, majd elhelyezi a sterilizált eszközöket. A szakember kiválasztja a megfelelő pontot a daith területén, ahova majd az ékszer kerül. Ez a pont általában a fül belső ívének közepén található. A kiválasztott ponton a szakember átlyukasztja a bőrt egy vékony tűvel.

Azonnal utána az átlyukasztott területre helyezi a piercing ékszert. A piercingek különböző anyagokból készülhetnek, de a titán vagy rozsdamentes acél gyakran ajánlott, mivel kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciókat váltanak ki. Miután a piercing beültetésre került, a szakember utasításai szerint kell gondoskodni a sebről.

Ez általában magában foglalja a rendszeres tisztítást steril oldattal és a megfelelő sebgyógyulást elősegítő intézkedéseket. A piercing beültetése során tapasztalható fájdalom eltérő lehet. Néhány embernek minimális kellemetlenséget okoz, míg mások erősebb fájdalomról számolnak be. A gyógyulás ideje is egyénenként változó lehet, de általában a piercing területe körülbelül 6-8 hét alatt gyógyul be.

A migrén piercing hatékonyságát illetően a vélemények megoszlanak. Néhány páciens azt állítja, hogy jelentősen enyhítette a migrénjeiket vagy a fejfájásaikat. Azonban fontos tudni, hogy a hatás egyénenként változhat, és a migrén piercing nem garantáltan hoz pozitív eredményt. Mielőtt eldöntöd, hogy migrén piercinget szeretnél, fontos, hogy konzultálj egy szakértővel.