Erdő, erdő, erdő…

Mikortól esedékes a csöpögő csap javítása?

Csöpögő csap javítása

Sokaknak az otthoni készülékek javítása csak akkor esedékes, amikor a szóban forgó berendezés már teljesen meghibásodott és használhatatlanná vált. A későbbi gondok elkerülése miatt, szükségszerű a folyamatosan csöpögő csap javítása is. Azon túl, hogy a probléma rendkívül kellemetlen, sok jövőbeni bajnak az előfutára is.

Az eresztő csaptelep magától nem fog rendbe jönni, így mindenképp érdemes a meghibásodást már az első perctől orvosolni. A mosdókagyló felületét érő folyamatos csöpögés vízkövet okoz, ám ez még a kisebb probléma. Az esztétikai hibákon túl, komoly anyagi gonddal is szembesülhetünk, hiszen a megszokott havi összeg helyett többe kerül a vízfogyasztás.

Bár a vízóra a minimális eltérést nem jelzi azonnal, néhány hét elteltével az órában elhelyezett mágnes már plusz fogyasztásként fogja érzékelni a feleslegesen lecsöppenő vízmennyiséget. A csöpögő csap javítása olyan kérdés, amit nem érdemes félvállról venni. A leginkább költséghatékony lépés, ha azonnal szakértői segítséget kérünk.