Erdő, erdő, erdő…

Minden újraértékelődik az árfolyam az ingadozáskor

Az online kereskedelem és a valuta árfolyam viszonya

Az alig pár éve kitört gazdasági válság arra engedett rátekinteni, hogy mennyire labilis állapotú egyes országok gazdasági helyzete. Érdekes módon, olyan országok kerültek válságos helyzetbe, amelyeknek gazdasága szilárd, nemzeti össztermelése rendkívül magas.

Mégis a gyakori árfolyam változások és a nagymértékű eladósodás a fizetésképtelenség szélére sodorta a kormányokat. A gyengén fejlett országokban ez nem is lett volna meglepetés, de a nyugati társadalom számára kellemetlen ténynek számított Görögország és Spanyolország válságos helyzete.

A rosszul elvégzett befektetések, a szerencsétlenül, rossz időben szerződtetett kölcsönök egész Európa gazdaságát megrendítették és azóta is lábadoznak ebből. A hirtelen nyújtott támogatások nem teljes mértékben oldották meg a helyi tőzsde árfolyamok és valuta árfolyamok állapotát. Bankok és jelentős vállalkozások zárták be kapuikat, mivel nem tudtak megküzdeni az egyre növekvő költségekkel. A banki kamat árfolyam egyre nő, miközben a gazdaság egyre gyorsabban hanyatlik.