Erdő, erdő, erdő…

Minőségi fényvédő krém a nyári időszakra

fényvédő krém

Fényvédő krém

Szürke és hideg téli napokon sokszor álmodozunk a nyári melegről, ezért amikor végre tényleg beköszönt a jó idő, hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül kifeküdni egy napozóágyra vagy pokrócra és élvezni, ahogy a napsugarak simogatják, melengetik a bőrünket és a lelkünket egyaránt.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Napnak káros sugarai is vannak, amelyek az utóbbi években egyre csak erősödtek, ezért egy hatékony fényvédő krém is mindenképpen legyen velünk, amikor napozni indulunk!

Ha nem akarunk lemaradni az első melegebb napsugarakról, akkor inkább előre szerezzünk be egy minőségi változatot és amikor végre magasabbra kúszik a szál a hőmérőn, akkor máris veszélyek nélkül élvezhetjük a nyarat. Persze a déli időszakban még mindig jobb behúzódni a hűvös szobába vagy legalább az árnyékba és fontos a hidratálás is, tehát a fényvédő krém mellett, ezekre is oda kell figyelni, ha nem akarunk saját magunknak bajt okozni.

Természetesen az sem mindegy, hogy a bőrünk és egészségünk védelmére milyen terméket használunk. A szintetikus fényvédő összetevőktől a fényvédő krém esetében is érdemes tartózkodni, mert a bőrrel érintkezve másodlagosan kockázatos tüneteket idézhetnek elő, ha reakcióba léphetnek a napsugarakkal, ami által újabb problémákat okozhatnak.

Napozás közben egyébként is igen nagy igénybevételnek van kitéve a bőr és az egész szervezet, ne terheljük meg további kockázatosabb, például szintetikus illatanyagok jelenléte által is! A legjobb 100% natúr, bio készítményt keresni, amik ásványi pigmentek, növényi hatóanyagok révén biztosítják a káros hatások elleni védelmet.

A BIOLA oldalán több ilyen fényvédő krém is kapható, amelyek többek között a kakaóvaj, a yam gyökér, a homoktövis és a gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatóanyagairól ismert somkóró kiváló tulajdonságait hordozzák magukban, ugyanakkor nem tartalmaznak paraffin olajokat, szintetikus fényvédőket és illatanyagokat.

Ezeknek várhatóan semmilyen mellékhatásuk nem lesz, ami rendkívül fontos általában véve is a bőrápolás során, de a napozás alatt talán még lényegesebb. A szervezetnek éppen elég, hogy meg kell küzdenie a káros sugarakkal és adott esetben sós vagy klóros vízzel, a homokkal, meg egyéb külső tényezőkkel, tehát ne nehezítsük meg a dolgát a nem megfelelő fényvédő krém használata által!

Célszerű, ha fizikai fényvédelmet biztosító ásványi pigmentekkel készülő, megfelelő erősségű fényvédőt használunk még akkor is, ha gyorsan barnulni szeretnénk a nyaralás ideje alatt!