Erdő, erdő, erdő…

Mit takar a weboldal ellenőrzés?

Weboldal ellenőrzés

Nem mindegy, hogy a weboldala hányadik helyen szerepel a Google találati listájában, ezért folyamatosan nyomon kell követnie a helyezések alakulását. Azonban mi a teendő abban az esetben, ha nem ér rá ezzel foglalkozni? Ilyenkor bátran kérheti a kangadesign.hu szakembereinek a segítségét, hiszen nekik köszönhetően gyerekjátéknak bizonyul a weboldal ellenőrzés. Bár sokan azt hiszik, hogy elegendő csupán kikeresni a honlapot a találati listából, ez nem teljesen igaz. Mivel egy weboldal esetében 100-150 kulcsszó is előfordul, ezért igen bonyolult lenne mindet egyesével ellenőrizni.

Ráadásul, a Google a körülményektől függően időnként másféle találati listát ad ki. A weboldal ellenőrzés során könnyen megállapítható, nem mindegy, hogy a keresés asztali számítógépről vagy telefonról indult. Az is számít, hogy milyen földrajzi helyről kiindulva történt a találati lista ellenőrzése. Fontos szerepet játszik, hogy a keresést végző személy be van-e jelentkezve a Google fiókjába vagy sem. A tapasztalatok szerint a korábbi keresések is befolyásolják az eredményt. Ez pedig azt jelenti, hogy a weboldal ellenőrzés segítségével könnyen kideríthető, milyen feltételekkel történjen a keresőoptimalizálás.

Az előkelő helyezésnek köszönhetően, nem kell akkora összeget költeni a reklámozásra, hiszen a potenciális ügyfelek sokkal könnyebben megtalálják a weboldalt. A szakértők szerint a találati listában első három helyen szereplő honlap van a legelőnyösebb helyzetben. Azonban a fizetett hirdetések is befolyásolják a találati lista milyenségét. Adott esetben tanácsos ennek a lehetőségnek is utánanézni a forgalom fellendítése érdekében.

Egyébként a weboldal ellenőrzés nemcsak a kulcsszavak szempontjából szükséges. Egy jó szakember szinte azonnal átlátja, milyen változtatások kellenek ahhoz, hogy a honlap fentebb vándoroljon a találati listában. Tanácsos megpróbálkozni a linképítéssel is, hiszen hosszú távon ezzel is szép eredmények érhetők el. Ügyelni kell a weblap folyamatos frissítésére is, mert a Google ezt a szempontot is fontosnak tartja.