Erdő, erdő, erdő…

A muskétagyártástól a robotfűnyíró gépekig

Mesterien kidolgozott robotfűnyíró

A svéd Husqvarna cég már évszázadok óta jelen van, nemcsak Skandináviában, hanem Európa, sőt, a világ számos országában. Az eredetileg muskétagyártásra szakosodott cég talán a láncfűrészek előállítása révén piacra dobott termékekkel vált ismerté az egész világon.

1995-ben a cég teljesen új fejlesztésbe kezdett és megalkotta a robotfűnyíró gépet, ami teljesen önállóan képes megszabadítani a gyepet a túl magasra nőtt fűszálaktól. Természetesen, azóta rengeteg újítást, fejlesztést és kísérletet tudnak a hátuk mögött, aminek köszönhetően megbízható és precíz munkát végző robotfűnyíró készülék született. A munkavégzés során nem igényel emberi jelenlétet, csupán be kell programozni és magától teljesíti a megszabott feladatot. A fűnyírás nagyobb területen is megoldható vele, hiszen ha a gépnek elérhető helyre van kitéve a töltőállomás, akkor automatikusan feltölti magát.

A tervezés során arra is figyeltek, hogy a Husqvarna robotfűnyíró a nehezebb terepviszonyok között is tökéletesen tisztítsa a gyepet anélkül, hogy abban vagy saját magában kárt okozna.