Erdő, erdő, erdő…

Naperőmű az energiafüggőség csökkentésére

Hatékony napelemek

Egyre több emberben tudatosul, hogy nem mehet sokáig ez a felelőtlen környezetszennyezés, erdőírtás. Lassan aranyáron lesz a tüzelő, így talán már most is késő, hogy új megoldások után nézzünk.

Szerencsénkre nem nekünk kell Nóbel díjas megoldásokra bukkanni, csak ki kell használni a lehetőségeket, amelyek a rendelkezésünkre állnak. A hatékony naperőmű, a napelemrendszerek minden, úgymond energiaproblémára megoldást jelentenek.

Nem csak a lakóházak energiaellátását tudjuk fedezni a napelemek segítségével, hanem ennél sokkal nagyobb rendszerek kiépítésére is van lehetőség. A naperőmű a Napból érkező sugárzást hasznosítja, így mondhatjuk, hogy a beruházás után ingyen kapjuk az elektromos energiát. Kérdezhetnénk, hogy eddig, hogy nem jutott mindez az emberek eszébe?

Az összeesküvés- elméletek helyett talán jobb, ha el is engedjük ezt a kérdést és a jelen lehetőségeit kiaknázva egy egyszerűbb jövőt alkotunk. Az energiafüggőség valós probléma és a megfelelő napelem rendszerek mindezt csökkenteni tudjuk, ezzel is erősítve a gazdaságot.