Erdő, erdő, erdő…

Óvintézkedések a biztonságos fogszabályozáshoz

A fogászat ezen területe az állkapocs záródásának és a különböző fog elhelyezkedések rendellenességeivel foglalkozik. A fogszabályozás megelőzi és kezeli ezeket a rendellenességeket. A közhiedelemmel ellentétben, nemcsak gyermekeknél, hanem felnőtteknél is alkalmazható.

Bár a fogszabályozás fő célja a jó záródás, a művelet esztétikai céllal is végezhető. Miből áll a kezelés? Az eljárásnak számos módszere van és a fogorvos határozza meg a páciens problémájának legmegfelelőbb típust, majd ennek megfelelően kezdi meg a kezelést.

Vannak azonban bizonyos óvintézkedések és pontok, amelyeket figyelembe kell venni ahhoz, hogy a pácienseknek ne legyenek problémáik a folyamat során, ami miatt az eljárást meg kellene szakítani.

Ha odafigyelnek ezekre a kérdésekre és megteszik a szükséges óvintézkedéseket, az megkönnyíti a fogszabályozás folyamatát, így kevesebb problémát okozva a kezelés során. A pácienseknek figyelniük kell a fogak és az íny ápolása, mert a fogtisztítás nagyon fontos minden tekintetben!