Erdő, erdő, erdő…

A párátlanító készülék életet menthet

A párátlanító készülék hihetetlen hasznos lehet

Hihetetlen, de megfelelő körülmények között a penész és a gomba 3 nap alatt képes megjelenni a lakásban. Ecettel, szódabikarbónával és egyéb vegyszerekkel egy időre eltűntethetőek ezek az élősködők, de ha a kialakulásukat elősegítő feltételek nem szűnnek meg, akkor pár hónapon belül újra megjelennek.

A párátlanító készülék az egyik legtökéletesebb eszköz, ami véglegesen eltünteti a lakásból a kellemetlen betolakodókat. Amikor kezdenek megjelenni a fekete vagy zöldes foltok a falon, azonnal cselekedni kell, különben a házban lakók egészsége sínyli ezt meg. Bár amíg kisebb koncentrációban van jelen a gomba vagy penész spóra a levegőben, addig nem jelent nagy veszélyt, azonban amint ez megnövekszik, fertőzés és egyéb légúti megbetegedéseket eredményezhet. Egyes penészfajtákról azt állítják, hogy olyannyira veszélyesek, hogy halált is okozhatnak.

Az Amerikai Egyesült Államokban több halálos esetet a feketepenésznek nevezett élősködőnek tulajdonítanak. Ebből is kitűnik, hogy a párátlanító készülék életet menthet.