Erdő, erdő, erdő…

Pelenka újszülöttek számára

Pelenka újszülötteknek

Pelenka újszülötteknek

Még mielőtt megérkezne az új emberpalánta a családba, már néhány eszköznek kéznél kell lennie a fogadására. A pelenka olyan alapfelszerelés, ami egyik kisbabás család polcáról sem hiányozhat. Már a születés előtt érdemes beszerezni belőle a legkisebb méretből egy kisebb csomaggal és annál egy mérettel nagyobbat is, ugyancsak egy kisebb csomaggal.

Azért nem javasolt nagyobb tételben már előre bevásárolni belőle, mivel lehet a legkisebb méret nem lesz megfelelő a nagyobb súllyal született kisbabának, de megtörténhet ez fordítva is. Ezt majd akkor látja a szülő, amikor valójában a karjában tartja a kicsit.

A legkisebb pelenka méretből akkor érdemes nagyobb tételt beszerezni, ha esetleg koraszülött lesz a kicsi vagy túl kicsi súllyal születik a világra. Ha ez a helyzet áll fenn, akkor valószínűsíthető, hogy a legkisebb méretű pelenka hosszabb távon megfelelő lesz. Egy átlagos súllyal született babánál a pelenka mérete fokozatosan nő, hiszen ezek a csöppségek igen látványos növekedésnek indulnak az első pár hónapban.