Erdő, erdő, erdő…

SLS és SLES mentes bio sampon

bio sampon

Bio sampon

Nagyon fontos megtalálni a hajtípusunknak megfelelő tisztító és ápoló termékeket, mert csak így lehet szép és egészséges a hajkoronánk, természetesen, ha odafigyelünk az helyes táplálkozásra és az elegendő vízfogyasztásra is.

Ugyanis a szálakat kívülről és belülről is táplálni kell, ha pedig belsőleg odafigyelünk arra, hogy mindent megkapjanak, akkor a szennyeződésektől való megszabaduláshoz is a bio samponhab mellett érdemes dönteni. Ez minden fontos tápanyagot tartalmaz, mindamellett, hogy mentes mindenféle kockázatos összetevőtől, ami negatívan hatna a hajra vagy éppen a fejbőrre és azon keresztül az egész szervezetre.

Például a BIOLA kínálatában szereplő bio samponhab variációk, a manapság egyre többet emlegetett SLS és SLES nevű anyagokat sem tartalmazzák, amelyekről mára már egyre többet cikkeznek, hogy irritációt okozhatnak, súlyosbíthatják a bőrbetegségeket és lassíthatják a sebek gyógyulását.

Ennek ellenére, még mindig nagyon sok kozmetikumban megtalálhatók, ezért sokkal jobb, ha a tanúsított bio sampont használjuk, amelyekben garantáltan csak természetes hatóanyagok vannak és ún. glükozidos bőr és hajtisztító anyagok.