Erdő, erdő, erdő…

Szakácskabátból több példány is kell

Egy szakácsnak a megjelenése nemcsak saját magáról és a munkájáról, profizmusáról árulkodik, hanem az étteremről és annak a színvonaláról is, ahol dolgozik. Persze az is lehet, hogy ez nem egy valós kép, azonban vannak, akik nem is adnak esélyt az adott vendéglátó egységnek, ha azt látják, hogy a szakácskabát, ami a séfen van, kopott, megviselt, vagy ami a legrosszabb, piszkos is.

Éppen ezért kell minden esetben minőségi szakácskabát mellett dönteni, ami bírja a strapát, nem veszíti el az eredeti kinézetét a sokadik mosás után sem, illetve az is fontos, hogy több példány álljon rendelkezésre. Hiszen egy konyhában bármikor történhet baleset, ami miatt koszos lesz a szakácskabát, de egy igényes séf nem teheti meg, hogy egész nap abban mászkáljon.

Mindig kell legyen kéznél csere szakácskabát és nem is elég csak egy, hiszen a főzés alatt többször is szükség lehet tisztára és ha valamiért nem lehet kimosni a piszkosakat, esetleg nem száradnak meg, akkor másnap is kell legyen, amit frissen, tisztán elő lehet venni.