Erdő, erdő, erdő…

Tapéta vagy festett fal?

Tapéta

Stílusos tapéta

Lakásfelújításnál a legelső dolog az szokott lenni, hogy kiválasztásra kerülnek a szobák leendő színei. Mivel több festéktípus létezik, így könnyedén lehet válogatni az árnyalatok és márka szerint is. Akik nem szeretik a falfestést, azok a tapéta mellett is dönthetnek, mivel így is stílusosan ki lehet dekorálni a falakat.

A tapéta felvitele a falra, kevesebb előkészületet igényel, mivel ez az eljárás sokkal tisztább. Csupán a megfelelő modellre, ragasztóra és szerszámokra lesz szükség. Az eljárás gyorsabb lehet, mint a festés, hiszen ilyenkor a ragasztó hamarabb megszárad.

Sokan azonban nem kedvelik a tapétát, mert ha valahol megsérül, akkor az egész sávot ki kell cserélni. Ez a festett falnál sokkal egyszerűbb, hiszen csak az adott részt kell kijavítani. A tapéta megvásárolható több mintázattal, ami miatt sokkal díszesebb lehet, mint egy átlagos festés. A festésnek viszont megvan azon előnye, hogy bármilyen képet fel lehet festeni rá, ami egyre inkább kezd elterjedni. Ezek tudatában, mindenki eldöntheti, melyik falburkolatot használja.