Erdő, erdő, erdő…

Taxis vállalkozói vizsgával két feladatkör tölthető be

Taxis vállalkozói vizsga

Magyarország szinten minden kis- és nagyvárosában találunk személyszállítással foglalkozó céget, ahol ezt a feladatot gépkocsikkal látják el. Az ilyen cégek vezetőinek a taxis vállalkozói vizsga letételére ötévenként kötelezően jelentkezniük kell. Sokan nem is tudják, hogy mi a különbség a személygépkocsis és a taxis személyszállítás között, pedig hihetetlenül egyszerű.

Tulajdonképpen az autók felszerelésében rejlik a különbség, vagyis az egyik rendelkezik taxaméterrel, a másik viszont nem. Régebben a kétféle vállalkozásra külön tanfolyamon kellett részt venni, azonban mára a kettőt összevonták. Ennek köszönhetően, a taxis vállalkozói vizsga bizonylata mindkét típusú személygépkocsis szállításra érvényes.

Ez hatalmas előny, hiszen ha valaki át szeretne pártolni egyik cégtől a másikhoz, nem kell külön tanfolyamot elvégeznie, hiszen a taxis vállalkozói vizsga mindkettőhöz elég. Így egyetlen hétvége alatt olyan bizonyítványra lehet szert tenni, amivel kétféle személyszállító vállalatnál is betölthető a vezetői feladatkör.