Erdő, erdő, erdő…

Tudjon meg többet a fordított ozmózisról!

Fordított ozmózis

Fordított ozmózis

Az ivóvíz előállítása mára óriási energiákat emészt fel, ugyanis egyre kevesebb a természetben előforduló tiszta víz. Az ivóvíz előállítására fordított ozmózis eljárást alkalmazzák, ami nyomás alatt préseli át az előszűrt vizet. Elterjedése a haditengerészethez vezethető vissza, ahol a tengervizet szűrték meg vele és tették azt ihatóvá.

Ma már a háztartásokban, a vegyiparban és a gyógyszeriparban is használják, ahol nagymennyiségű tiszta víz előállítására van szükség. A fordított ozmózis modern technológiai folyamat, ami nélkülözhetetlen az ivóvíz előállításához. Az asztali víztisztító készülékek is ezen technológia alapján működnek.

Ez a folyamat kiszűri a vízből szinte az összes fizikai, biológiai és kémiai szennyeződéseket egyaránt. A fordított ozmózissal történő vízszűrés kizárja a vírusos hasmenéseket, a szervezet megbetegedését, a kórokozók elterjedését, ezzel teljesen egészséges és tápanyagokban gazdag ivóvizet biztosítva. Ha szándékában áll vízszűrőt vásárolni, akkor csakis fordított ozmózis elven működőt válasszon!