Erdő, erdő, erdő…

Vízszerelő hívása a víz elzárása után

Vízszerelő

Nagyon fontos, hogy minden családtag tudja hol van a lakásban a főcsap, ugyanis csőtöréskor a legelső teendő, hogy ezt elzárjuk. A vízszerelő telefonszámának tárcsázása csak a második lépés kell legyen, hiszen ha a vizet nem zárjuk el, akkor az egész ház elázhat, mire kiér a szaki a helyszínre.

Különösképpen akkor, ha nem tud azonnal kijönni, de még akkor is óriási károk keletkezhetnek, ha negyed órán belül kopogtat az ajtón. Tehát, amikor új otthonba költözünk, akkor mindenképpen nézzük meg, hogy hol van a csap és miként lehet működtetni, mert bármikor szükség lehet rá. A nagy nyomás az új csöveket, összeillesztéseket is szétnyomhatja, ezért fel kell készülni a vészhelyzetekre.

Ha a gyerkőcök is akkorára cseperednek már, hogy egyedül is otthon maradnak és fel tudják mérni a baj súlyosságát, akkor nekik is meg kell mutatni, hogy miként járjanak el. Természetesen a következő tennivaló nem a vízszerelő hívása kell legyen, hanem a szülők értesítése, de kulcsfontosságú lehet, hogy ők is lépni tudjanak egy ilyen helyzetben.