Erdő, erdő, erdő…

Kutyatápok kistermetű kedvenceknek

Kutyatápok

Kutyatápok

Sokan nem is tudják, hogy a kutyák eleinte nem voltak mindenevők. Körülbelül 15 000 év alatt váltak húsevőből mindenevőkké. A vadkutyák étrendjében általában nyershús, csontok és más egyéb állati eredetű ételek szerepeltek. A kutyatápok legnagyobb része tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek elengedhetetlen szerepet játszanak a kedvencek fejlődésében és táplálkozási szokásaiban. Természetesen az emberre is igaz az, hogy eleinte nem főtt ételeket fogyasztott, hanem nyers húsokat, magvakat, bogyókat és tojásokat.

Azonban az idő múlásával és a tűz felfedezésével már előtérbe helyezték a sült ételeket. A kutyák rokonai közé tartoznak a farkasok, akik természetesen szigorúan véve húsevők. De a kis négylábú kedvencek már nem fogyasztanak nyers ételeket, hiszen a különféle fővetlen és sületlen húsok is hordoznak magukban veszélyeket. A kutyatápok valódi húsból készülnek, melyek tápanyagdúsak és minden olyan vitamint és nyomelemet tartalmaznak, amelyek az egészségükhöz elengedhetetlenek.