Erdő, erdő, erdő…

Buborékokban gazdag a champagne

champagne

Champagne

Az ünnepi alkalmakat érdemes emlékezetessé tenni. Ebben jelentős szerepet tud játszani egy bizonyos italfajta, ami a champagne, vagyis a pezsgő. A buborékos csoda, ami különleges eljáráson és gyakran igen hosszú érlelésen megy keresztül, régmúltra visszatekintő értékekkel rendelkezik.

Eredetileg Franciaországból származik, de a felfedezését követően, már az egész világot meghódította és rengeteg helyen készítik. Eredetileg szőlő az alapanyaga, de gyakran keverik az alapot egyéb gyümölcsökkel vagy teljesen másból készítik el, mint a megszokott összetevő. A champagne nagyon érzéki aromájának és egyedi természetének hála, a koccintás szimbólumává vált.

Tudni kell, hogy a benne található buborékok nem utólag kerülnek hozzáadásra a palackozás során, hanem alapból a készítményben teremtődnek meg az eljárás hatására. Jó, ha mindig van kéznél néhány üveg champagne, mert így a váratlanul betoppanó vendégeket van mivel megkínálni. Kóstoljunk meg minél több fajtát, hogy eldönthessük, melyik fog ízleni nekünk a legjobban!